7 Redenen om natuurlijke cosmetica te gebruiken

Het zoeken naar schoonheid en esthetiek is een realiteit in de wereld van de cosmetica. Wanneer geassocieerd met gezondheid en duurzaamheid kan winnen u hart. Zie hieronder enkele redenen om natuurlijke gezichtsverzorging te gebruiken!

1. Therapeutisch voorbij het esthetische

Natuurlijke gezichtsverzorging heeft plantaardige werkstoffen en geconcentreerde etherische oliën die gunstige effecten hebben op de huid, zoals antioxidanten werking, antiseptisch, schimmelwerend, anti-aging, stimulering van collageen, revitaliseren.

2. Hypoallergene samenstelling

Omdat natuurlijke gezichtsverzorging vrij is van stoffen die bekend staan als de belangrijkste oorzaak van allergieën (geurstoffen, kleurstoffen en kunstmatige conserveringsmiddelen), is de kans op allergieën gering, zelfs voor de gevoelige huid.

3. Veelzijdig en multifunctioneel

Natuurlijke cosmetica kan voor meer dan één doelstelling of lichaamsregio worden gebruikt, bijvoorbeeld sommige natuurlijke zepen die kunnen dienen als vaste shampoo voor het reinigen van het haar. Dit heeft als voordeel dat er minder verpakkingsmateriaal nodig is en dat het praktisch is tijdens het reizen.

4. Ecologisch

Natuurlijke cosmetica worden geproduceerd met getraceerde ingrediënten, natuurlijk, biologisch afbreekbaar en vaak ook biologisch. Bovendien is de gebruikte verpakking in het algemeen duurzamer, gerecycleerd of retourneerbaar.

5. Besparingen op korte termijn

Natuurlijke cosmetica zijn vaak geconcentreerd wat de grondstoffen betreft, en leveren dus een hoger rendement op. Een natuurlijke cosmetica kan dus tot 3x langer meegaan dan een conventionele cosmetica en zorgt voor besparingen op korte termijn.

6. Natuurlijke cosmetica bevatten geen parabenen

Als we een grote boosdoener van industriële cosmetica moesten kiezen, zouden het zeker de parabenen zijn. Gebruikt als antibacterieel element, wijzen verschillende studies erop dat het voortdurend gebruik ervan restanten in het menselijk lichaam kan veroorzaken. Dat wil zeggen dat de parabenen door ons lichaam worden opgenomen en verschillende problemen veroorzaken, zoals allergieën, irritaties en zelfs kanker.

Een van de hoofdregels van natuurlijke cosmetica is: geen parabenen. Omdat ze met de hand worden gemaakt en aan de gezondheid van uw gezin wordt gedacht, hebben de natuurlijke producten dezelfde antibacteriële werking als de industriële producten, waarbij alleen inputs uit de natuur worden gebruikt.

7. Vrij van kunstmatige kleurstoffen

De kleurstoffen vormen een ander ernstig probleem voor degenen die industriële producten gebruiken. Zij worden steeds meer in overdreven doses gebruikt en geven kunstmatige kleurstoffen die niet zo aantrekkelijk zouden zijn als zij in hun oorspronkelijke vorm zouden worden verkocht. Pommade, crèmes, lippenstift, haarverf en tal van andere producten die dagelijks worden gebruikt, bevatten grote hoeveelheden kleurstoffen.

Reeds de natuurlijke cosmetica bezitten formules die vrij zijn van deze bestanddelen, waarbij steeds gebruik wordt gemaakt van de aanwezige kleuren in de natuurlijke stoffen die bij de vervaardiging ervan worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *