Tips

Aan het werk met gezonde producten

Olaplex nr 3

Je bent er inmiddels wel wel achter dat chemische middelen niet bijdragen om je haar gezond te krijgen. De stijltang maakt je haar wel krullend, maar richt nog meer schade aan. Iedere ochtend heb je een enorme bos pluizend haar, met de CG methode ga je met gezonde middelen er voor zorgen dat je haar krijgt waar het recht op heeft. Een gezonde behandeling met gezonde producten die je haar niet beschadigen, maar juist voeden. Hierdoor heb je altijd mooi uitziend haar, wat er niet alleen mooi uitziet maar ook nog eens gezond is. Krullend, kroeshaar of golvend haar, ieder haartype wordt weer gezond en glanzend.

CG methode

Weet wat voor haartype je hebt

Voordat je aan de CG methode begint moet je natuurlijk wel weten wat de kenmerken van je haar zijn. Grofweg zijn de krullen verdeeld in drie groepen, golvend, krullen en kroeshaar. Maar ook de dikte van je haar speelt een rol welke behandeling jouw haar nodig heeft. Pas de producten die je gaat gebruiken aan op je haartype, je zal zien dat je binnen de kortste keren de mooiste krullen hebt. Ook moet je kijken of haar elastisch genoeg is, krult je haar direct terug als je het loslaat? Dan is je haar elastisch, is je haar droog en niet elastisch betekent dit een tekort aan proteïne. Meestal heb je ook last van droog haar, of haar wat snel afbreekt.

CG methode

Is je haar poreus en hoe snel droogt het?

Weet je niet hoe je moet kijken of je haar voldoende vocht opneemt en dit ook vasthoudt? Voor de CG methode is dit wel van belang om te weten, let na het wassen op hoe lang je haar erover doet om op te drogen. Neemt je haar niet of niet voldoende vocht op dan heb je in veel gevallen rijkere crèmes nodig die ervoor zorgen dat je haar meer vocht op gaat nemen.