Hobby

Calisthenics wordt ook in Nederland steeds populairder

Planken

Sinds een aantal jaar zijn steeds meer mensen bezig met het aannemen van een gezonde levensstijl. Dit doen zij in de meeste gevallen om zichzelf beter te voelen. Echter, er zijn een aantal factoren essentieel voor een gezonde levensstijl. Het is bijvoorbeeld van belang om zo veel mogelijk in beweging te zijn. Eén van de nieuwe mogelijkheden om in beweging te blijven, is Calisthenics. Deze vorm van beweging was voorheen erg populair in de United States. Gelukkig is deze sport tegenwoordig ook populair in Nederland. Helaas is niet voor iedereen helemaal duidelijk wat Calisthenics precies inhoudt. 

Calisthenics
Calisthenics

Wat is Calisthenics?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met de mogelijkheid hun lichaamsgewicht te gebruiken tijdens het sporten. Helaas is dit lastiger dan verwacht. Het is namelijk een redelijk ingewikkelde vorm van bewegen. Daarentegen is het gelukkig wel mogelijk om deze sport op allerlei verschillende locaties uit te voeren. Toch is begeleiding wel aan te raden en daarnaast zeker niet onverstandig. Dit komt doordat je tijdens het sporten veel evenwicht nodig hebt. Naast dat je ervoor kunt kiezen om deze vorm zonder enige apparatuur uit te voeren, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om gebruik te maken van hulpmiddelen, zoals een rek.

Verschillende lichamen

Sporten in de sportschool

Ben je van plan om binnenkort te kijken of Calisthenics iets voor je is? Dan is het verstandig om eens te kijken of je dit bij een sportschool wilt doen. Doordat calisthenics een samengestelde sport is van allerlei verschillende disciplines, is het voor veel mensen lastig om alle oefeningen correct uit te voeren. Dit geldt zelfs voor mensen met veel ervaring.