Geen categorie

De evenementenbranche tijdens corona

Een van de branches die het meest hinder ondervind van alle corona perikelen die nu gaande zijn is toch wel de evenementenbranche, samen met de horecabranche. Beide zijn afhankelijk van bezoekers, van gasten en dan voornamelijk meestal in grote getalen. Nu juist dit verre van mogelijk is op het moment, betekent dit dus ook dat deze branches het meest lijden tijdens deze corona crisis. Doordat de evenementenbranche geen evenementen meer kan organiseren, heeft dit ook zijn effect op andere branches zoals leveranciers van dit soort evenementen. Meer hierover in dit artikel.

Leveranciers van evenementen

Ook de leveranciers van grote evenementen hebben hier dus mee te maken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan keycord leveranciers. Deze leveren natuurlijk normaal gesproken enkel en alleen evenementen zoals een groot congres waarmee bedrijven promotie willen maken voor hun bedrijf. Nu congres evenementen niet meer doorgaan betekent dit ook dat er geen vraag meer is naar dit soort promotie artikelen als keycords. Een keycord-lanyard.nl zal hier bijvoorbeeld vrij veel hinder van ondervinden en mag hopen dat de vraag na de crisis weer gaat stijgen om toch in leven te blijven en niet ten onder te gaan.

Verhuurlocaties

Maar wat moet je bijvoorbeeld wel niet denken van bedrijven die afhankelijk zijn van het verhuren van hun locatie voor evenementen. Niemand gaat meer evenementen organiseren en dus zitten zijn met hun grond of pand waarover ze veel geld betalen en dus niets mee kunnen. Althans niets mee kunnen in de zin van geld verdienen. Ze kunnen hun locatie natuurlijk nog wel gebruiken voor overige goeden doelen die op dit moment ook veel prioriteit hebben. Het onderdak geven van bijvoorbeeld mensen die nu geen slaapplek hebben.