Geen categorie

Duurzaam genieten zonder kopzorgen.

Het is denk ik bij iedereen die bezig is met duurzaamheid wel bekend dat bepaalde oliën in vele producten voorkomen maar niet altijd een duurzame keuze zijn. Er is een olie waarbij dat vaak gedacht wordt, maar wat juist tegenwoordig wel een duurzame keuze is. En dat is palm oil. Ik leg je graag uit hoe dat zit.

 

Behoud van de natuur

Ik ben zelf heel erg bewust van de ecologisch voetprint die ik achter laat en probeer deze voetprint daarom ook zo klein mogelijk te houden. Dit doe ik door voornamelijk duurzame keuzes te maken, niet alleen in het dagelijks leven maar ook als het om investeringen voor het huis gaat of gewoon iets simpels als mijn keuze voor de bank waar ik mijn geld spaar. Dankzij innovaties en de inzet van mensen wordt het steeds makkelijker gemaakt om duurzame keuzes te maken. Een perfect voorbeeld daarvan is de inzet van de European Palm Oil Alliance. De European Palm Oil Alliance heeft namelijk het doel om de palm oil die in Europa wordt gebruikt alleen nog maar van duurzaam verkregen palm oil te laten zijn.

 

Wat doet de European Palm Oil Alliance?

De European Palm Oil Alliance zorgt er voor dat innovatieve ideeën om de productie van palm oil duurzamer of efficiënter te maken worden uitgevoerd. Daarbij kan gedacht worden aan de uitwisseling van kennis om de productie van palm oil zo efficiënt mogelijk te maken. Maar ook zetten de European Palm Oil Alliance zich in om oude landbouwgebieden te hergebruiken voor de palm oil plantages, zodat bossen of andere leefgebieden van dieren niet worden verstoord en de natuur intact blijft. De European Palm Oil Alliance heeft een mooi voorbeeld van het hergebruik van gebieden voor palm oil plantages. In Colombia worden namelijk oude cocaïne plantages omgevormd naar palm oil plantages, zodra de cocaïne plantages zijn opgedoekt door de Colombiaanse politie. Verder is het de European Palm Oil Alliance al veel Europese landen gelukt dat er alleen nog maar duurzaam verkregen palm oil wordt gebruikt. De European Palm Oil Alliance zet zich hard in om dit voor alle Europese landen mogelijk te maken.

 

Dit harde werk van de European Palm Oil Alliance zorgt er voor dat je tijdens de wekelijkse boodschappen onbewust kiest voor duurzaamheid. Je hoeft dus geen duurzame levensstijl te hebben of te beamen om ook te kiezen voor duurzaamheid. Het scheelt een hoop etiketten van producten lezen. Het is naar mijn mening een mooie ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *