Een auto makkelijk kunnen betalen

een auto financieren

Een auto is een dure aankoop. Een nieuwe auto kost als snel tientallen duizenden euro’s. Als je geen spaargeld hebt is een nieuwe vierwieler dan ook niet zomaar uit je eigen zak te betalen. Daarom kun je geld lenen voor een auto of een auto leasen. Je kunt een doorlopend krediet aanvragen of een persoonlijke lening voor een voertuig. Je kunt dan een auto ineens kopen en lost een maandelijks bedrag af aan de kredietverstrekker. Een auto financieren wordt aantrekkelijker met private lease of financial lease. Bij een lease kun je een auto voor een maandbedrag direct rijklaar gebruiken. Private lease is het huren van een auto, vergelijkbaar met een huurwoning. De auto wordt niet van jou zelf maar je kunt wel voor een aantal jaren in de meest nieuwe auto rijden. Financial lease is een zakelijke auto op afkoop. De auto wordt na aflossing van jou zelf.

een auto financieren

Soorten financieringen

Persoonlijke lening

Hiervoor kun je een tweedehands auto kopen zoals een occasion of een splinternieuwe auto. De kredietverstrekker stort dan het bedrag dat je moet betalen voor het voertuig op jouw rekening. Je betaald maandelijks terug met rente. Je kunt een persoonlijke lening aanvragen bij een bank of kredietverstrekker. Ook kun je met een doorlopend krediet een auto financieren. Je kiest een bepaalde looptijd van de lening. De looptijd bepaald het terug te betalen maandbedrag.

Zakelijke lease

Heb je een eigen onderneming? Dan is het vaak mogelijk een auto op naam van de zaak te financieren. Je gaat de auto leasen voor maandbedrag van enkele honderden euro’s. Een kleine benzine of diesel auto kun je vaak al vanaf 150 euro per maand leasen voor het bedrijf. De kosten hangen sterk af van het merk en model voertuig. Zakelijk leasen wordt ook wel financial lease genoemd. Je lost het voertuig net zolang af tot het eigendom is van de zaak. Het bedrag is opgedeeld uit aflossing en rente. Dit betaal je maandelijks aan de leasemaatschappij. Je krijgt de auto direct mee.

Private lease

Tegenwoordig kunnen particulieren auto’s leasen voor prive gebruik. Een private lease is erg voordelig omdat reparaties, onderhoud, wegenbelasting en de verzekering allemaal bij het maandbedrag zijn van de auto inbegrepen. Je kunt het voertuig naar wens samenstellen en met extra opties het maandbedrag verhogen. Denk aan extra ongevallen verzekeringen inzittenden, lager eigen risico en extra onderdelen voor de auto bij leasen. Je betaald het totale maandbedrag tijdens de looptijd terug aan de leasemaatschappij. Leasen kan met zowel nieuwe auto’s als met occasions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *