FinancieelTips

Hoe bespaar je op vaste lasten door middel van een zorgverzekering?

Als je bekijkt hoeveel je aan vaste lasten betaald per jaar kan dit best schrikbarend zijn. Helaas is het leven erg duur en juist hierom is het fijn om te kunnen besparen waar het kan.

Het kiezen van de juiste zorgverzekering kan heel veel geld besparen op jaar basis.

Als Nederlander is het verplicht om een basiszorgverzekering te hebben.

Een basisverzekering zorgt ervoor dat jij niet voor hoge onverwachtse kosten komt te staan als jij zorg nodig hebt. Wel kan jezelf beslissen waar jij voor verzekerd wilt zijn en hoe hoog je eigen risico wilt hebben.

Voordat je begint met het afsluiten van een zorgverzekering is het belangrijk om jouw eigen zorgwensen vast te stellen.

Wil je dit jaar een basispakket afsluiten of toch liever een aanvullende verzekering? Wil je een hoog of laag eigen risico? Als je een hoog eigen risico kiest, zal je premie per maand lager zijn en andersom.

Als je dit allemaal voor jezelf besloten hebt, kan je beginnen met een zorgverzekering te kiezen. Er zijn zoveel zorgverzekeringen in Nederland, dat het lastig is om te kiezen welke nou het meest voordelig is en past bij jouw zorgeisen. Veel mensen als ze hier al aan denken haken ze af. Dit kost een heleboel tijd en vele mensen hebben hier simpelweg gewoon niet de tijd voor. Je moet site voor site af en alle prijzen vergelijken.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig zorgvergelijkers zoals www.zorgkiezer.nl. Zorgvergelijkers doen al het werk in principe eigenlijk voor jou. Je hoeft alleen nog duidelijk in te vullen wat jouw zorgwensen zijn en zij maken een overzicht voor jou. Dit overzicht geeft precies aan waar de zorgverzekering uit bestaat, je eigen risico en premie per maand. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen is het kiezen van de zorgverzekering die jij wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *