Geen categorie

Hoe het licht goed in een kamer te verdelen?

De kamers in je huis hebben een ander soort verlichting nodig. Als je wilt weten hoe je het licht in een kamer kunt berekenen, welk type licht beter is, wat de kleurtemperatuur is en andere interessante gegevens om een goede verlichting te kiezen in deze post lossen we die twijfels voor je op. Het is van belang om de juiste vragen te stellen bij een lampenwinkel.

Hoeveel licht heeft een kamer nodig?

Een lampenwinkel weet als geen ander dat verlichting van een kamer erg belangrijk is en het is erg interessant om te weten hoe je het type licht moet kiezen dat je plaatst bij het kiezen van de lamp of lamp die je wilt kopen. Heb je ooit een lamp gezien zonder te weten welk licht hij geeft? Misschien heb je hem gezien maar weet je niet of hij zal passen als je volgende woonkamerlamp. In dit geval is het normaal dat je de lamp niet koopt, je laat je adviseren bij een lampenwinkel of je kiest uiteindelijk het verkeerde licht en je hebt niet de verlichting die je wilt.

Het eerste is om in gedachten te houden dat verlichting een subjectieve kwestie is, een persoon voelt zich meer op zijn gemak bij een zeer krachtig licht en een andere persoon wil minder licht of is verblind. Elke persoon is uniek en uiteindelijk hebben we allemaal een ander soort licht nodig.

Hoe meet je de hoeveelheid licht die een kamer nodig heeft?

Bij de lampenwinkel zal je ervaren dat licht wordt gemeten in verschillende meeteenheden, dus laten we ons concentreren op de twee maten die je op dit moment interesseren: lumen en lux.

Wat is een lumen?

Lumen (lm.) Is een standaardmaat voor lichtstroom. Wat is lichtstroom? is de mate van licht die je met jouw ogen waarneemt, perfect om de lichtintensiteit van een lamp of gloeilamp te vergelijken.

Lumen varieert afhankelijk van veel factoren, zoals de openingshoek of de afstand tot de lichtbron. Maar ze zijn een standaardwaarde en gemakkelijk te kopen tussen vergelijkbare lampen. Een lamp met een gloeilamp die ver van de grond staat, kan 2.000 lm uitstoten. aangezien ze worden berekend op basis van het licht van een lamp of LED-bron.

Wat is een Lux?

Een Lux (lx) helpt om het te verlichten gebied te specificeren, dat is waar onze tweede manier om de lichtintensiteit te meten binnenkomt. Om precies te weten welk licht je nodig hebt, gebruiken we lux. De maat lux is gerelateerd aan het lumen tussen vierkante meters.

Deze maatstaf relateert de intensiteit van het licht aan de ruimte die dat licht ontvangt, waardoor je gemakkelijker weet hoeveel licht er nodig is om je kamer te verlichten, aangezien je kamer van 20 m2 niet hetzelfde is als die van je buren of om een ​​andere kamer van 15 m2 te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *