Hoe maak je een goede garnalencocktail?

hollandse garnalen cocktail

Veel mensen vinden het leuk om te experimenteren in de keuken. Vrijwel iedereen houdt van cocktails. Er zijn verschillende soorten cocktails, maar vandaag zullen we het hebben over de hollandse garnalen cocktail. Als we de term cocktail horen denken we meteen aan een drankje. Dit maakt deze cocktail zo bijzonder, het is namelijk niet om te drinken maar om te eten. De Britse kok Fanny Cradock krijgt meestal erkenning voor het ontdekken van dit gerecht, terwijl deze cocktail waarschijnlijk in Amerika haar ontstaan vond.

hollandse garnalen cocktail

Een garnalencocktail à la toi – Je eigen stijl

Deze cocktail is bij velen geliefd en is bijna onmisbaar bij een diner met familie en vrienden. Zelfs voor mensen die niet van koken houden is dit gerecht ideaal, omdat het helemaal niet moeilijk te bereiden en een snel recept is. De basisingrediënten voor deze cocktail zijn: garnalen, tomaten, sla, citroen, peper, zout, ketchup en mayonaise. Het allereerst moet de slagroom geklopt worden samen met een beetje zout en wat cayennepeper totdat het er half stijf is. Daarna moeten de mayonaise, ketchup, whisky en citroensap toegevoegd worden aan de slagroom die eerder geklopt was met de andere ingrediënten. Als dit goed gemixt is gaat het even in de koelkast. Vervolgens moet de peterselie fijn gehakt worden en verdeeld worden over de glazen. Tot slot moeten de garnalen verdeeld worden over de glazen en dan pas kan de saus hierover geschonken worden.

Experimenteren met smaken

Maar toch zijn er nog meer ingrediënten die er gezet kunnen worden om het nog smakelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan advocaat, een gekookt ei, komkommer of verse kruiden. Je kunt eigenlijk de cocktail helemaal maken zoals jij dat zelf wilt. Je kunt ook mango en appel gebruiken. Zelfs als je lactose intolerant bent, kun je genieten van deze cocktail. De slagroom die gebruikt wordt moet dan lactosevrij zijn. Als kinderen ook van het gerecht zullen eten kan je ervoor kiezen om gember te gebruiken in de plaats van whisky.

Gebruik jouw favoriete ingrediënten

Er zijn dus verschillende soorten garnalencocktails en je kunt er bijna van alles bij gebruiken. Als je van experimenteren houdt in de keuken dan kun je de volgende keer proberen om plaatselijke ingrediënten naar eigen voorkeur toe te voegen. Je hoeft niet niet klakkeloos alles van de recepten online over te nemen. Alle gerechten zijn immers ontstaan doordat iemand de durf had om te experimenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *