Tips

Kies een veilige exchange

crypto exchanges vergelijken

Omdat de Bitcoin nog niet zo lang bestaat, sinds 2009 bestaan de crypto exchanges ook nog niet zo lang. Toch zijn er exchanges die in de korte tijd dat ze bestaan een goede reputatie hebben opgebouwd, crypto exchanges vergelijken loont dus zeker de moeite om te doen. Om te beginnen is het verstandig om bij je account altijd gebruik te maken van two factor authentication. Waar de ene exchange alleen Bitcoin aanbiedt, heeft een ander platform weer een groot aanbod aan verschillende cryptomunten. Wil je speculeren op dalingen of stijgingen dan kan dit via CFD’s. 

crypto exchanges vergelijken

Verwarrend

Je zult vast denken dat het goed is als er veel verschillende crypto’s worden aangeboden, maar het kan ook erg verwarrend zijn. Bij crypto exchanges vergelijken is het altijd goed om te kijken wat de meerwaarde ervan is, is een cryptomunt gekoppeld aan een bepaald project? Bij een crypto exchange heb je in de meeste gevallen verschillende betaalmogelijkheden, betalen met een creditcard is in de meeste gevallen duurder dan bijvoorbeeld betalen met iDeal. Betalen met een overschrijving is ook vaak mogelijk, echter kan dit een aantal dagen in beslag nemen. Er zijn ook exchanges waar je alleen met crypto kunt betalen, vaak willen investeerders ook betalen of uitbetalen in Dollars of Euro’s.

Kosten voor een transactie

Natuurlijk maakt een exchange ook kosten om het platform te faciliteren en te onderhouden, met crypto exchanges vergelijken moet je ook rekening houden met de transactiekosten. Helaas worden er verschillende kosten gehanteerd, dit kan een vast bedrag zijn per transactie of een percentage van het bedrag. Er zijn maar weinig aanbieders op de markt tegenwoordig waar je geen identificatieplicht hebt, wil je regelmatig handelen dan moet je bewijzen wie je bent. Een exchange wil voldoen aan de regelgeving die er wordt gesteld aan financiële instellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *