Tips

Klaar om te experimenteren in de slaapkamer? Probeer een ball gag

ball gag

Er zijn eindeloos veel seksspeeltjes om uit te kiezen. Als het dus tijd is om je relatie wat nieuw leven in te blazen dan zijn er zeker opties. Welke past er bij jou? Dat is een kwestie van experimenteren. De ball gag is op dit moment erg populair.

ball gag

Fifty shades

Door boeken zoals fifty shades of grey heeft de ball gag een echte comeback gemaakt. Steeds meer mensen gebruiken er weer eentje. Maar wat is een ball gag nu precies?

ball gag

Wat het is

Een ball gag – in het Nederlands ook wel een mondknevel genoemd – is binnen bdsm een type seksspeelgoed dat ervoor zorgt dat de drager niet kan spreken of zijn mond niet dicht kan doen. Niet kunnen spreken kan voor mensen een verlossing zijn waardoor ze zich meer laten gaan tijdens seks. Er zijn ook mensen die het als onderdanig ervaren en dat juist fijn vinden.

Goede communicatie

Laten we voorop stellen: gebruik de ball gag alleen met iemand die vertrouwt en waar je goed afspraken mee kunt maken. Anders kan het echt hartstikke mis gaan. Stel je maar eens voor hoe het is om niet te kunnen praten tijdens de seks. Het is dan heel belangrijk dat je een andere manier afspreekt waarop je aan jouw partner kan aangeven dat je wil stoppen of dat iets pijnlijk is voor je. Die communicatie kan bijvoorbeeld door handgebaren plaatsvinden of door klanken te maken die de ander herkent.