Financieel

Lokale website

Een website is erg belangrijk voor je bedrijf of stichting. Tegenwoordig zijn bijna iedereen online. Dat betekent dat je mensen daarin tegemoet moet komen. Online checken is tegenwoordig bijna standaard. Een gebrek aan een site is daarmee een reden voor wantrouwen. Even laten zien dat je jezelf publiekelijk zichtbaar stelt geeft veel vertrouwen. Ook als je dus weinig sales verwacht vanuit hoe je bedrijf is opgezet kan het erg belangrijk zijn. Daarom is een website bijna altijd aan te raden.

Wat voor site?

Als je een site wilt voor je bedrijf kan je deze het beste laten maken door een professional. Deze zorgt ervoor dat je site er kundig uitziet. Tegenwoordig zijn er veel alternatieven die stellen dat je gemakkelijk zelf je site kan maken. Dat is waar, maar dat gemak maakt wel dat veel sites er hetzelfde uitzien. Daarmee helpt je site je niet dat signaal van vertrouwen af te geven. Deze alternatieven zijn dus minder geschikt. Als je het budget er voor hebt is een professional aan te raden. Zelfs als je zelf niet per se mogelijkheden ziet voor je site om interessant te zijn kan een webbouwer je helpen met nieuwe inzichten. Zij zien vaak mogelijkheden waar je je nog niet van bewust was.

Waar?

Een gekke vraag lijkt het, waar moet je je site laten maken? Maar het antwoord is verassend, lokaal is beter. Als je bijvoorbeeld in Haarlem je winkel hebt dan kan je het beste voor website laten maken Haarlem kiezen. De keuze voor website maken haarlem in dit scenario kent een aantal voordelen. Zo is een eerste voordeel dat je vaak links uitwisselt. Dat betekent dat er een pad naar de site van de website bouwer is en andersom. De site van die webbouwer is dan in jouw stad “gelegen”, wat betekent dat je sneller door google wordt opgepikt. Verder helpt het als je die persoon daadwerkelijk kan ontmoeten. Zeker als ze verscheidene versies maken is dat makkelijker te laten zien vanaf hun scherm dan bijvoorbeeld via een videogesprek. Daarom is dat lokale aspect erg belangrijk voor je lokale website.

Functies

Een site kan veel voor je bedrijf doen, ook dingen waar je in de eerste instantie misschien niet meteen aan zou denken. Zo kan een kundige webbouwer bijvoorbeeld een afspraken systeem op je site zetten. Als beautysalon kan je dan bijvoorbeeld klanten zelf een afspraak laten maken. Dat scheelt een boel getelefoneer. Ook kunnen ze je helpen mensen op een maillijst te krijgen. Dat is handig in een tijd als deze waar constant veranderingen plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *