Maak meer gebruik van een fiets

Tuurlijk, het is vaak lekker en fijn om met te auto te gaan. Maar dat is niet altijd goed, plus dat het je altijd benzine kost, elk ritje wat je maakt met de auto kost dus geld. Fietsen daarentegen is afgezien van de aankoop gratis, je zou er daarom meer gebruik van moeten maken. 

Hetzelfde probleem

Ik had altijd hetzelfde probleem: lekker gemakkelijk met de auto gaan en dus weinig beweging krijgen. Op gegeven moment fietste ik eigenlijk nooit meer, verleren doe je niet maar het is eigenlijk wel slecht om nooit te fietsen. Helemaal als je bijvoorbeeld ergens heen moet wat bijvoorbeeld 5 á 10 minuutjes fietsen is. Toch kies je snel voor de auto, maar daar zitten nadelen aan.

Ten eerste kost elke autorit je benzine, wat op gegeven moment zwaar kan drukken op het geld wat je te besteden hebt in de maand. Ten tweede krijg je gewoon geen beweging en dat is natuurlijk ook slecht, helemaal als je daarnaast ook niks doet. Daarom heb ik op gegeven besloten minder gebruik te maken van de auto, alleen waar nodig ging ik nog met de auto en dat heeft vele voordelen gehad. 

Meer beweging en minder geld kwijt

Ik ben naar een fietsenwinkel in Oldenzaal gegaan waar ik een tweedehands fiets gekocht heb. De prijs was echt alles behalve duur, dus daar was ik al blij mee. De fiets zelf is erg mooi en fijn om op te fietsen. Maar na mate ik steeds meer ging fietsen en een klein beetje ging letten op wat ik at, viel ik ook gewoon af.

Dit was voor mij een extra motivatie om steeds meer te gaan fietsen, zodat ik elke dag voldoende beweging kreeg. Ik fiets nu zowat overal naar toe, tenzij het niet anders kan. Je wordt er s ’ochtends lekker wakker van en je schept altijd een lekkere frisse neus. Het scheelt me maandelijks echt veel geld op mijn benzinekosten, voordelen waar ik beide wat aan heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *