GeschenkTips

Hoe moet je bepaalde pakketten verzenden en inpakken?

Er wordt vaak zonder erover na te denken gehandeld, maar het inpakken van een pakket voordat je het gaat verzenden is een werk wat met een secuur oog gedaan moet worden. Zo zijn er bepaalde stoffen en materialen die extra voorzichtig ingepakt moeten worden… wat vaak klakkeloos gedaan wordt. Dat is de reden dat dit blog de wereld in is geholpen: om jou op weg te helpen met het verzenden van pakketjes. Benieuwd hoe jij bepaalde spullen het beste kunt inpakken? Lees dan snel verder!

Pas op! Fragile

Breekbare spullen moeten vanzelfsprekend op een stevige manier worden ingepakt. Het is niet altijd even makkelijk om dit te doen, zeker niet als je daar niet altijd de benodigde middelen voor in huis hebt. Hoe jij dit als particulier toch goed kunt doen lees je hieronder.

Allereerst begin je met het inpakken van het breekbare voorwerp. Idealiter wikkel je het in, in bubbeltjes plastic, noppenfolie of hoe je het ook wil noemen. Als je dit niet in huis hebt volstaat het gebruik van een aantal lagen krantenpapier ook. Vervolgens pak je een doos erbij die wat groter is dan het item dat je wil versturen. Deze doos vul je met krantenpapier, plastic folie of andere materialen waarmee je voorkomt dat het item kan gaan verschuiven in de doos. Als er nog ruimte over is heb je de kans dat het breekbare product in de doos kan gaan schuiven en alsnog met beschadigingen aankomt bij de ontvanger. Dat is alles wat je wil voorkomen met een pakket verzenden.

Wanneer je de doos hebt opgevuld met en het product nog in de doos past ben je klaar om het pakket op de post te doen!

Chemische producten

Met chemische producten zit het net even anders. Je wil uiteraard niet dat de dingen binnen in jouw pakket beschadigd raken, anders heb je kans dat de chemische (vloei)stoffen tijdens het transport vrijkomen. Dat is iets wat je niet wil hebben. Dus eigenlijk is alles wat je doet met zo’n pakket als dit hetzelfde als dat je doet met een breekbaar product.

Pak het goed en stevig in. Wanneer je zeker weet dat het product goed is ingepakt kan je bezig gaan met de doos. De doos moet net een beetje groter zijn zodat het product er nog wel in past met al het opvulmateriaal erbij. Vervolgens tape je de doos goed dicht en voilà, jouw chemische pakket is klaar voor verzending. Vergeet niet om er een sticker of etiket op te plakken dat aangeeft wat er in het pakket zit.