TipsWellness

Tips als je in thuisquarantaine zit

Nu het aantal covid-19 besmettingen zo hoog is in ons land, is de kans natuurlijk groter dat jij zelf ook besmet raakt met het virus. Als je in contact bent geweest met een persoon die positief is getest op corona, moet je getest worden en moet je in de tussentijd in quarantaine. Maar hoe maak je dit nou het makkelijkste voor jezelf? In deze blog bespreek ik een aantal tips op quarantaine gemakkelijker te maken.

Bestellingen

Uiteraard is het belangrijk om binnenshuis te blijven als je in quarantaine zit. Dit betekent ook dat je geen kort bezoekje aan de supermarkt moet doen. Zodoende is het belangrijk dat je je boodschappen laat bestellen. De meeste grote supermarktketens bieden deze mogelijkheid en laten je een bezorgmoment kiezen. Zodoende kan je vanuit huis al je boodschappen op je eigen moment uitkiezen en ze vervolgens lekker makkelijk laten bezorgen. Daarnaast kan je natuurlijk andere inkopen, bijvoorbeeld kleding, ook gewoon laten bezorgen. Maar ook zaken die meer belangrijk zijn, zoals medicijnen, kunnen allemaal bezorgd worden. Zo kan je champix online kopen of tadalafil bestellen.

Tijdverdrijf

Omdat je natuurlijk verplicht thuis zit, kan het een beetje als een gevangenis aanvoelen. Zodoende is het belangrijk om leuke activiteiten te plannen. Dit kan immers ook binnenshuis. Naast leuke netflix-avondjes met popcorn en warme chocolademelk, kan je ook overdag plezier hebben. Zo is het leuk om te puzzelen, een eigen fotoboek samen te stellen, een paar nieuwe recepten te proberen of lekker te videobellen met vrienden en familie. Probeer bijvoorbeeld pizza te bakken, of bak een cake of brownie. Daarnaast helpt het om muziek op te zetten in huis. Daar wordt je automatisch vrolijker van. Ook via social media is er genoeg te doen om je niet te gaan vervelen.

Ontspanning

Om te ontspannen kan je ervoor kiezen om via YouTube een yoga les te volgen of je kan lekker een avondje in bad gaan. Of maak er een spa-dagje van. Dus breng een haar- en gezichtsmasker aan, ga lekker in bad, scrub jezelf, doe daarna nagellak op je teen- en vingernagels en geniet vervolgens van een romantische komedie terwijl je een bak popcorn verorbert. Ook helpt sporten je om je beter in je vel te laten zitten. Op YouTube kan je veel gratis lessen volgen waarbij je slechts een yoga matje nodig hebt. Heb je die niet? Dan kan je die waarschijnlijk binnen een paar dagen in huis hebben, zo makkelijk is dat internet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *