Geen categorie

Wat wordt bedoeld met een crematieverzekering

Een crematieverzekering is een uitvaartverzekering waarbij is bepaald dat degene die deze verzekering heeft afgesloten wil worden gecremeerd. Steeds meer mensen kiezen ervoor om gecremeerd te willen worden in plaats van begraven. Een uitvaartverzekering kun je afsluiten voor een begrafenis of voor een crematie. Het is niet verplicht om bij het afsluiten van een uitvaartverzekering al direct door te geven of je wilt worden begraven of gecremeerd. Het is veel belangrijker dát je een uitvaartverzekering afsluit. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je nabestaanden niet voor onverwachte kosten komen te staan. Met onverwachte kosten worden de kosten bedoeld die betaald moeten worden voor jouw uitvaart. Een uitvaartverzekering dekt meer dan alleen de kosten voor een begrafenis of crematie. Natuurlijk is het wel fijn als je nabestaanden weten of je wilt worden gecremeerd of begraven. Dit kun je kenbaar maken bij je uitvaartverzekering.

Waarvoor sluit je een crematieverzekering of uitvaartverzekering af?

Met een crematie- of uitvaartverzekering verzeker je de kosten van een uitvaart. Op dit moment is een crematie goedkoper dan een begrafenis. Dit komt omdat bij een begrafenis grafkosten moeten worden betaald. Een begrafenis kost al gauw tussen de € 8.000,– en € 10.000, – terwijl een crematie tussen de € 6.000,– en € 9.000, – kost. Dat zijn geen bedragen die je zomaar op je bankrekening hebt staan. Dat is dan ook de reden waarom mensen zich verzekeren tegen of voor die kosten. Wanneer je een crematieverzekering afsluit verzeker je dus de kosten die je nabestaanden zouden moeten maken voor jouw uitvaart met crematie. Er zijn meerdere soorten uitvaart-, begrafenis of crematie verzekeringen. Wil je een crematieverzekering afsluiten dan kun je het beste op overstappen.nl eerst de verzekeringsaanbieders en verzekeringssoorten met elkaar vergelijken.

Verschillende soorten crematie verzekeringen

Je kunt verschillende soorten uitvaartverzekeringen (crematieverzekeringen) afsluiten. De meeste uitvaart- of crematieverzekeringen die worden afgesloten zijn de natura ofwel dienstenverzekering of de uitvaartverzekering waarbij de nabestaanden een bepaald bedrag krijgen uitbetaald waarmee ze de uitvaartkosten moeten betalen. Op overstappen.nl kun je deze verzekeringen met elkaar vergelijken. Je hoeft alleen maar je gegevens en je wensen in te vullen en je ziet direct wat de kosten voor die uitvaartverzekering zal zijn. Wanneer je kiest voor een uitvaart- of crematieverzekering in natura dan worden je nabestaanden bijgestaan door een uitvaartverzorger. Deze zal, in overleg met de nabestaanden, alles zo goed mogelijk proberen te regelen. Kies je voor een uitvaart- of crematie verzekering waarbij een bedrag wordt uitgekeerd dan moeten de nabestaanden alles zelf regelen. Bedenk daarom goed welke soort uitvaart- of crematieverzekering voor jou én je nabestaanden het beste zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *